Web Analytics Made Easy - Statcounter

سه کارگزاری مفید، آگاه و مبین در یک سال اخیر بیشترین مشتری را جذب کرده‌اند و سهم آن‌ها از بازار سرمایه افزایش یافته اما مشخصا در یک سال اخیر ضعف سامانه‌های این کارگزاری‌ها مشهودتر شده و تعداد قطعی‌های آن افزایش یافته است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، تشدید اختلال سامانه‌های کارگزاری‌ها در روزهای اجرای عرضه اولیه شرکت‌های مختلف همچنان تکرار می‌شود پس از قطعی عجیب سامانه معاملات کارگزاری آگاه و متضرر شدن مشتریان آن، چهارشنبه این هفته نیز گزارش‌ها و شواهدی از اختلال زیاد سامانه معاملاتی کارگزاری‌های مفید منتشر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اختلال گسترده سامانه کارگزاری آگاه هفته گذشته موجب شد تا نزدیک به یک میلیون نفر از تعداد خریداران بازار سهام «وپویا» کاسته شود.

سه کارگزاری مفید، آگاه و مبین در یک سال اخیر بیشترین مشتری را جذب کرده‌اند و سهم آن‌ها از بازار سرمایه افزایش یافته اما مشخصا در یک سال اخیر ضعف سامانه‌های این کارگزاری‌ها مشهودتر شده  و تعداد قطعی‌های آن افزایش یافته است.

خطر شیوع بیشتر کرونا با ادامه ازدحام در کارگزاری‌ها

وظایف متعددی بر عهده کارگزاری‌ها قرار داده شده اما در حال حاضر تنها خدمتی که مشتریان آن‌ها از آن استفاده می‌کنند معاملات برخط است که 90 درصد کارگزاری‌ها همان سامانه آنلاین پلاس را به مردم ارائه کردند. مهدی هاشم‌زاده کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا درباره کاهش کیفیت خدمات کارگزاری‌ها گفت:  در مدتی که درآمد کارگزاری‌ها چندین برابر شده اما در خدمات آن‌ها تغییری ایجاد نشده است. خدمات کارگزاری‌ها تنها ارائه سیستم معاملات نیست بلکه تمامی خدمات از جمله آموزش را باید ارائه دهند متاسفانه تمامی کارگزاری‌ها از زمانی که مشتریان‌شان افزایش پیدا کرده تنها خدمت‌شان که سیستم‌های معاملاتی بوده هم کند و هم ضعیف‌تر شده است. درحالی‌که کارگزاری‌ها باید در این ایام سرورهای خود را ارتقا دهند که در عمل به نظر می‌رسد این موضوع اتفاق نیفتاده است.

درحالی ایرادات سامانه کارگزاری‌ها افزایش یافته که درآمد هر کدام و مشتریان آن‌ها روند فزاینده‌ای داشته است در حال حاضر سه کارگزاری مفید، آگاه و مبین بیشترین کاربر را دارند و سهم بالایی از معاملات آنلاین را به خود اختصاص داده‌اند. با این وجود قطعی و کندی سامانه در کنار ضعف پاسخگویی موجب نارضایتی مردم از انجام معاملات برخط شده است همچنین سایر کارگزاری‌ها نیز در ارائه خدمات، توسعه کمتری داشته‌اند.

همزمانی افزایش بالای حضور مشتریان در بازار سرمایه، کارگزاری‌ها برای احراز هویت مشتریان خود در ایام شیوع کرونا تدبیری نداشته‌اند دفاتر همه کارگزاری‌ها از ابتدای اسفندماه تعطیل شد و مشتریان خود را برای احراز هویت به دفاتر پیشخوان ارجاع دادند. هنوز پس از گذشته چند ماه صف‌های طولانی در دفاتر پیشخوان و دفاتر کارگزاری‌ها مشاهده می‌شود که این موضوع برخلاف پروتکل‌های بهداشتی و درمانی بوده که سلامت مشتریان را به خطر انداخته است.

ضرر مردم از انحصار در صدور مجوز کارگزاری

به نظر می‌رسد انحصار در صدور مجوز کارگزاری،‌ مانع اصلی  توسعه خدمات آن‌ها است. از سال 88 تاکنون مجوز کارگزاری جدیدی صادر نشده و همین موجب رقابت بین آن‌ها را تضعیف کرده است. از سوی دیگر ضعف نظارت مراجع ناظر مانند سازمان بورس بر ارائه خدمات‌ کارگزاری به مشتریان نیز مشهود است و کارگزاری به شکل‌های مختلف از انجام وظایف خود شانه خالی می‌کنند.

ضعف خدمات کارگزاری‌ها در نهایت به ضرر سازمان بورس و مردم تمام خواهد شد زیرا بسیاری از مردم با هدف سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه و استفاده از مزایای فعلی آن وارد بازار شده‌اند اما نارضایتی از مشکلات سامانه‌های آنلاین و ضررهای اقتصادی آن می‌تواند بر کاهش حضور مردم اثر قابل توجهی داشته باشد که در نهایت مشتریان بازار سرمایه را کاهش خواهد داد.

انتهای پیام/4141

منبع: آنا

کلیدواژه: عرضه اولیه مبین مفید یک سال اخیر افزایش یافته بازار سرمایه کارگزاری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۸۲۷۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو طرفه شدن بازار سرمایه مهم‌ترین عامل ایجاد قرارداد آتی تک سهم+ فیلم

محمود گودرزی مدیرعامل بورس تهران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در رابطه با قرارداد‌های آتی تک سهم تاکنون بیش از ۳۰ نماد در بازار ابزار‌های نوین خودمان در قالب قرارداد آتی تک سهم شروع به کار کردند نکته‌ای که وجود دارد این است که omsهای متنوعی بتوانند اضافه شوند در حال حاضر دو تا از oms مجوز گرفتند به مرور که چند oms دیگر هم اضافه شوند به امید خدا ما نماد‌های پایه‌ایی که بخواهند در بازار قرارداد آتی تک سهم فعالیت داشته باشند را اضافه خواهیم کرد.

این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: فکر می‌کنم به امید خدا تا پایان سال بتوانیم به بیش از ۴۰ نماد به عبارتی حداقل نماد‌هایی که گردش بالایی دارند این فرآیند را افزایش دهیم.

گودرزی در رابطه با اهمیت قرارداد آتی تک سهم هم بیان کرد: دو طرفه شدن بازار مهم‌ترین فاکتور و عامل ایجاد این بازار است و فکر می‌کنم بازار آتی تک سهم می‌تواند کمک شایانی کند که حتی در بازار نزولی هم معامله‌گران سود داشته باشند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • بنو و پرداخت مبلغ محکومیت سنگین!
  • بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • خروج نقدینگی از بازار سرمایه ادامه‌دار شد
  • آینده بورس در چند پرده
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 
  • دو طرفه شدن بازار سرمایه مهم‌ترین عامل ایجاد قرارداد آتی تک سهم+ فیلم
  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص